Siirry suoraan sisältöön

MIKÄ ON DOULA?

Doula on synnytystukihenkilö. Hän on sekä synnyttäjän, että hänen mahdollisen tukihenkilön tukena. Doula tarjoaa niin henkistä, fyysistä kuin myös tiedollista tukea sovitusti raskausaikana, synnytyksessä ja/tai synnytyksen jälkeen. Doula ei tee lääketieteellisiä tutkimuksia. Kätilö on vastuussa synnytyksestä.

doulaus | Helin Hoitohuone - Heli Ahlsten
Doulaus - TENS laite | Helin Hoitohuone - Heli Ahlsten

MITÄ TARJOAN?

Doulana kuljen rinnallasi raskausaikana, synnytyksessä ja lapsivuodeaikana. Raskausaikana tutustumme ja keskustelemme raskauden ja synnytyksen eri vaiheista. Raskausajan tapaamiset räätälöidään toiveiden mukaan. Tarjoan tietoa esimerkiksi miten valmistautua synnytykseen, eri kivunlievityskeinoista, asennoista synnytyksen aikana ja hetkistä heti synnytyksen jälkeen. Asiakkuuden aikana voit aina kysyä minulta, kun jokin askarruttaa. 

Päivystysaikana olen valmiudessa kellon ympäri. Toiveenne mukaan tulen tukemaan joko kotiin tai sitten näemme sairaalassa. Olen läsnä koko synnytyksen ajan, tuen ja kannustan toivomallanne tavalla. Ohjaan kumppaniasi sinun tukemisessa ja olen tukenanne haastavissakin hetkissä, mikäli synnytys ei menekään suunnitelmien mukaisesti. Vauvan synnyttyä olen kanssasi vielä n.1-2h.

Noin 1-6 vkoa synnytyksen jälkeen tapaamme kotikäynnillä. Käynnin aikana voimme käydä läpi synnytystä, vauvanhoitoa tai mitä muuta toivotte. 

Toiveeni on että tulet kuulluksi ja nähdyksi synnyttäjänä ja saat parhaan mahdollisen synnytyskokemuksen.

MISSÄ?

Teen doulauksia Uudenmaan alueella (Naistenklinikka, Jorvi, Lohja, Hyvinkää). 

MINusta

Olen sertifioitu doula (DONA, Doules) ja Suomen doulat ry:n jäsen. Sitoudun toimimaan doulan toimenkuvan mukaisesti. Doulan toimenkuva

https://www.suomendoulat.fi/wp-content/uploads/2022/02/Doulan-toimenkuva-2018.pdf.

Olen toiminut doulana niin pariskunnille kuin itsellisesti odottaville. 

Doula | Helin Hoitohuone - Heli Ahlsten

PALAUTTEITA

Millaista hyötyä minusta oli sinulle raskausaikana?

Oli hyvä käydä synnytystoiveita etukäteen läpi ja saada niihin uutta näkökantaa. Oli kiva jakaa raskausajan fiiliksiä. -Eeva

Olit henkisenä tukenani raskausaikana. Tiesin, että pystyin kysymään sinulta milloin vain mieltäni askarruttavista asioista. -Anu

Millaista hyötyä minusta oli sinulle synnytyksessä?

Tärkeintä oli saada seuraa ja tunne siitä etten ole yksin. Pystyi aina tarkistamaan onko sen hetken tuntemukset normaaleja. Oli myös mukavaa kun otit ensikuvat vauvan kanssa, itse ei tullut sillä hetkellä mieleen. -Eeva

Olit suurena tukenani, kun odotimme synnytyksen varsinaista käynnistymistä. Supistuksia oli monena yönä ennen kuin synnytys lopulta lähti käyntiin. Kannustit, muistutit lepäämään ja tekemään mukavia, rentouttavia asioita. Siitä oli todella paljon hyötyä! Itse synnytyksessä olit meidän molempien tuki ja turva. -Anu

Millaista hyötyä minusta oli tukihenkilölle?

Rauhoituin vain sinua katsomalla! Näin että sinä olit rauhallinen, joten minäkin rentouduin ja pystyin siten tukemaan puolisoani täysin! Koin doulan tuen todella tärkeänä.

 -Anun puoliso

TUTUSTUMISTAPAAMINEN

Maksuttomassa tutustumistapaamisessa (noin 30-45 min) voimme hieman tutustua toisiimme sekä jutella tulevasta synnytyksestä ja toiveistanne. Tapaaminen järjestetään joko kasvokkain työhuoneellani Espoossa tai etäyhteyksin. Tapaaminen ei vielä velvoita mihinkään, vaan saatte sen jälkeen rauhassa miettiä, olisinko sopiva henkilö teidän synnytystiimiinne. Tärkeintä on löytää juuri se itselle sopiva doula!

MAKSU

Maksaa voit hetidoulausta lukuunottamatta 2-4 osassa, kuitenkin niin, että koko summa on maksettu kuukausi ennen päivystyksen alkua. Kotikäynneistä voit myös hakea kotitalousvähennystä (vero.fi).

Ylimääräiset doulatapaamiset 120 € (sis. alv 24 %). Tapaamisen kesto 1,5-2 tuntia. 

Tutustu eri doulapaketteihin ja jos haluat voin räätälöidä sinulle toiveidesi mukaisen paketin. 

Kysy lisää! 

Doulaus

500 1660 

Doula on synnytystukihenkilö joka tarjoaa niin henkistä, fyysistä kuin myös tiedollista tukea sovitusti raskausaikana, synnytyksessä ja/tai synnytyksen jälkeen.

Doula on synnytystukihenkilö. Hän on sekä synnyttäjän, että hänen mahdollisen tukihenkilön tukena. Doula tarjoaa niin henkistä, fyysistä kuin myös tiedollista tukea sovitusti raskausaikana, synnytyksessä ja/tai synnytyksen jälkeen.

Doula on 100% läsnä vain sinua varten. Hän tutustuu ennalta toiveisiisi ja auttaa sinua toisaalta rauhoittamalla, mutta samalla kannustamalla. Doula ei anna lääketieteellisiä neuvoja, eikä tee lääketieteellisiä tutkimuksia. Kätilö on vastuussa synnytyksestä.

Olen Suomen doulat ry:n jäsen ja sitoudun toimimaan doulan toimenkuvan mukaisesti. Doulan toimenkuva https://www.suomendoulat.fi/wp-content/uploads/2022/02/Doulan-toimenkuva-2018.pdf.

 

Hetidoulaus

 • Synnyttäjän tueksi sairaalaan synnytyksen alettua

Kevytdoulaus

 • Tuki synnytyksen alettua kotona ja sairaalassa
 • 2 tapaamista (n.1,5-2h), kerran ennen synnytystä ja toisen kerran synnytyksen jälkeen
 • Viikon päivystys sovittuna ajankohtana
 • Yhteydenpito asiakkuuden aikana
 • Synnytyksen ABC -synnytysvalmennusverkkokurssi
 • Tens-laite lainaan 4 viikoksi
 • Varadoula ilman lisäkustannuksia (esim. sairastumiseni vuoksi)
 • Uudenmaan doulien yhteistyöedut

Doulan peruspaketti

 • Tuki synnytyksen alettua kotona ja sairaalassa
 • 3 tapaamista (n.1,5-2h), kaksi kertaa ennen synnytystä ja kerran synnytyksen jälkeen
 • 4 viikon päivystys sovitusti
 • Yhteydenpito asiakkuuden aikana
 • Synnytyksen ABC -synnytysvalmennusverkkokurssi
 • Tens-laite lainaan 4 viikoksi
 • Varadoula ilman lisäkustannuksia (esim. sairastumiseni vuoksi)
 • Uudenmaan doulien yhteistyöedut
Doulauksen laajuus

Hetidoulaus, ​Kevytdoulaus, Doulan peruspaketti

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Doulaus”
fi